Várják a csatlakozni vágyókat

2024.01.19. 09:00

Jó hangulatú közösséggé érett a Várpalotai Társas/játék Klub

Elsősorban nyugdíjasokat várnak a tavaly ősszel alakult Várpalotai Társas/játék Klubba, ami kéthetente tartja foglalkozásait a Rákóczi Telepi Tagiskolában.

Szabó Péter Dániel

A klubvezető, Pass Lászlóné távollétében Rotter Ferencné vezette az idei év első foglalkozását

Fotó: Szabó Péter Dániel

Tévhit, hogy a társasjátékozás csak a gyerekek szórakozása. A játék minden korosztály számára jó szórakozás, ráadásul közelebb hozza egymáshoz az embereket, s nem mellesleg jótékony hatásokkal bír idősebb életkorban. Ezt ismerte fel Pass Lászlóné klubvezető, amikor tavaly ősszel életre hívta a csoportot, ami mára jó hangulatú közösséggé érett. 

Összejöveteleiknek kéthetente hétfőnként 16 órától a várpalotai Rákóczi Telepi Tagiskola ad otthont. Idei első foglalkozásukon a klubvezető távollétében Rotter Ferencné vezette a foglalkozást. 

– Főleg nyelvi játékokkal készültem, amit aktív koromban, a nyelvtanórákon is szívesen alkalmaztam, s nagyon szerették a diákok. Emellett mindig hozunk különböző társasjátékokat is, így nagyon jó hangulatban telnek a másfél-kétórás összejövetelek – mondta el kérdésünkre Rotter Ferencné, aki hangsúlyozta: fontos, hogy az idősebb korosztály tagjai is átélhessék a játék örömét, kikapcsolódhassanak, és a feladatok segítségével szellemileg frissek, mentálisan egészségesek maradhassanak. A társasjátékok ugyanis fejlesztik az általános gondolkodási és problémamegoldó képességet, a memóriát és a gondolkodási sebességet is. 

– Nyugdíjas korban különösen fontos, hogy a memóriánkat megőrizzük, fejlesszük, ezért sok ilyen jellegű játékot szoktunk kipróbálni – tette hozzá. 

A társasjátékok egyszerre képesek szórakoztatni, elgondolkodtatni, kikapcsolni, egy asztalhoz ültetni barátokat, sőt, akár ismeretleneket is. Ennek jegyében várják további érdeklődők csatlakozását a klubhoz. 

– Örömmel fogadunk bárkit, aki csatlakozni szeretne hozzánk. Minden alkalommal a Rákóczi Telepi Tagiskolában tartjuk a foglalkozásokat, az intézmény ezzel támogatja törekvéseinket, amit ezúton is köszönünk – jegyezte meg Rotter Ferencné. 

A Várpalotai Társas/játék Klub következő programja rendhagyó időpontban lesz. Hétfő helyett ezúttal január 23-án, kedden 16 órára várják a játszani vágyó nyugdíjasokat a Rákóczi Telepi Tagiskolában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában