Szerelmes leveleink – felhívás olvasóinknak

2024.02.11. 17:00

A lila ruhás hölgy elment a bálba – Igaz története meseszerű, mint Hamupipőkéé

Szerelmes leveleink elnevezéssel meghirdetett felhívásunkra balatonfüredi olvasónk szépséges nagyanyja történetét küldte el. A csinos és özvegy közjegyző azért kérte fel a megyebálon, mert egy lila ruhás hölgyet keresett.

Rimányi Zita

Fogadás az 1930-as években a fővárosban – Itt is a lilaruhás hölgyeket kereshették az urak?

Forrás: Illusztráció: Fortepan, Mussa Gymma Réka

– Volt egyszer egy nagyon csinos, fiatal közjegyző, fiatal felesége spanyolnáthában halt meg. Ő ottmaradt ötéves kisfiával özvegyen. Szülei jómódban éltek, támogatták a fiukat mindenben, de nem nézték jó szemmel, hogy a csinos fiatalember kissé kicsapongó életet kezdett élni. A család kinézett neki új feleségként egy gazdag özvegyet, akit a következő megyebálon akartak bemutatni fiuknak. Közölték is a döntésüket, hogy a fiatal özvegy lila ruhában lesz és a bálon majd találkoznak. Nagyapám el is ment a bálba, kereste a lila ruhás nőt, látott is egy szépséges fiatal hölgyet, lila ruhában. Annak rendje és módja szerint felkérte táncolni. Aztán még egyszer táncoltak együtt, mert első látásra szerelembe estek. A csattanó csak az, hogy nem a gazdag özvegybe szeretett bele nagyapám, hanem egy kevésbé jómódú patikus szépséges lányába. Ennek ellenére elvette feleségül, igazi szerelmi házasság volt az övék. Ebből a házasságból született édesanyám. Olvasva talán kissé sziruposnak tűnik a történet, pedig igaz – írta felhívásunk nyomán a szerkesztőségünknek elküldött levelében Varjas Sándorné, aki kétlaki életet él férjével immár 56 éve. Idejüket Pest és Balatonfüred között osztják meg. Olvasónk nagyszüleinek története tényleg meseszerű, Hamupipőkéét kenterbe veri.

Régóta házasságban élő olvasóink jelentkezését várjuk, kérjük, írják meg, szerintük mitől működik jól szerelmes szövetségük. Valljanak azzal egymásnak összetartozásukról, ragaszkodásukról, hogy szerelmes levelet írnak – akár közösen –, amit megjelentethetünk lapunkban! Azt kérjük, hogy megismerkedésük pillanatait idézzék fel benne, és azt a tapasztalatot összegezzék, ami másoknak hasznos lehet, kérjük, hogy azokat a tényezőket sorolják fel, ami szerintük hozzájárult, hogy jóban-rosszban együtt maradtak. Ifjú házasok hasonló írásait szintén várjuk, kérjük, írjanak megismerkedésükről, mindarról, ami miatt úgy vélik, összetartoznak, és a közös terveikről. 

A párok történeteiket a [email protected] e-mail-címre küldhetik el. Kérjük, azt írják a levél tárgyának, hogy "Szerelmes leveleink"! A megjelenés érdekében kérjük, írják bele az e-mailbe, hogy ehhez mindketten hozzájárulnak, a település nevét, ahol élnek szintén és egy közös fotójuknak nagyon örülnénk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában