Jó tudni!

2024.02.21. 17:00

Ekkor érkezik a kéményseprő

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (katasztrófavédelem) 2024-es társasházi sormunkaterve alapján a kéményseprőipari tevékenységet január 8-a és december 13-a között végzik – tájékoztatott Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Benkő Péter

A katasztrófavédelem idén is elkészítette és elérhetővé tette kéményseprőipari szervének társasházi sormunkatervét, amelyből megtudhatjuk, mikor érkezik hozzánk a kéményseprő. A szervezet illetékességébe tartozó tizennyolc vármegyében és a fővárosban összesen közel háromezer településén ellenőrzik és tisztítják a lakossági kéményeket. Lássuk, vármegyénk mely városába mikor érkeznek a szakemberek!

A társasházak kéményeit kétévente ellenőrzik Fotó: Benkő Péter

Ajkán március 29-ig, Badacsonytomajon május 6. és június 8. között, Balatonalmádiban május 10-ig ellenőriznek. Balatonfüreden július 4-től augusztus 30-ig, Balatonfűzfőn június 3-tól augusztus 2-ig, Balatonkenesén május 6-tól július 5-ig, Berhidán március 25-től május 16-ig dolgoznak. Devecserbe október 10. és november 22. között, Pápára szeptember 30-ig, Sümegre március 4. és április 13. között érkeznek. Várpalotán május 31-ig, Veszprémben december 13-ig ellenőrzik a kéményeket, míg Zircre május 16. és augusztus 31. között érkeznek a kéményseprők. Érdemes tájékozódni a katasztrófavédelem honlapján, ahol településekre bontva megtaláljuk az időpontokat.

Fontos tudni, hogy a társasházak esetében kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező. Szintén kiemelendő, hogy családi házakba és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanokba nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg, tehát a szolgáltatást igényelniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában