Kivételes élmény

2024.02.08. 11:00

Körbefürdik a Balatont télen: Alsóörsön csobbannak nemsokára

Alsóörsön fürdenek a mintegy negyventagú és már az egész országot képviselő Balatoni Jegesmedvék március 9-én, ebben állapodott meg Hebling Zsolt polgármester, Ferenczy Gábor alpolgármester és Pribék István, a jegesmedvék alapítója, vezetője február 7-én, szerdán a község strandján. A megbeszélésen részt vett Molnár Katalin, a fürdőhely vezetője is.

Kovács Erika

Molnár Katalin, Ferenczy Gábor, Pribék István és Hebling Zsolt a megbeszélésen az alsóörsi strandon

Fotó: Kovács Erika/Napló

Üdvözölte Alsóörs és a strand vezetése azt, hogy Pribék István irányításával a Balatoni Jegesmedvék hideg vizes fürdőzéssel népszerűsítik a téli Balatont és a községet, a strandot, nem beszélve az egészség megőrzéséről, az immunrendszer erősítéséről, a frissességről, amit ad ez a kivételes élmény, illetve a hideg vizes csobbanás. Az alsóörsiek örömmel beszéltek arról, hogy a jegesmedvék pezsgést visznek a téli csöndbe és nyugalomba a strandon, mert ott a fürdőzést más programok is kiegészítik majd. Így lehet egyebek mellett lángost enni, fagyizni, ahogy az nyáron szokás. Alsóörs önkormányzata forró italokat is kínál a strandon, és a különleges programot reményeik szerint sokan felkeresik majd március elején. 

alsóörs strand tél február
Fotó: Kovács Erika/Napló

Pribék István örömmel beszélt arról, hogy a Fürödjük körbe a Balatont télen! elnevezésű kampány, amit a Balatoni Kör javasolt, Alsóörsön folytatódhat. A jegesmedvék heti rendszerességgel, minden szombaton délelőtt Balatonalmádiban, a Budatava strandon fürdőznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában