Balatoni Jegesmedvék

2024.03.23. 13:14

Szigligeten csobbantak a hideg fürdőzés megszállottjai (videó)

A Balatoni Jegesmedvék, vagyis a jeges fürdőzés megszállottjai ezúttal Szigligeten csobbantak a strandon, a 10 Celsius-fokos vízben.

Szijártó János

A résztvevőket Balassa Dániel polgármester fogadta a strandon szombaton délelőtt. Lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy Szigliget minden olyan eseménynek partnere, sok esetben kezdeményezője, kitalálója, amely a balatoni szezon meghosszabbítására irányul. 

A Balatoni Jegesmedvék a balatoni szezon meghosszabbítását is népszerűsítik, ezúttal Szigligeten fürödtek a 10 fokos vízben
A Balatoni Jegesmedvék a balatoni szezon meghosszabbítását is népszerűsítik, ezúttal Szigligeten fürödtek a 10 fokos vízben
Fotó: Szijártó János/Napló

– Ezért örülünk az olyan programoknak, amelyek a nyári szezonon kívül esnek, mivel hiszünk abban, hogy egész évben a tóhoz lehet vonzani a látogatókat. Mi, szigligetiek, az Újévi csobbanás házigazdái és ötletgazdái úgy gondoljuk, hogy balatoni régió csak akkor lehet versenyképes, ha a programok egyediek. Fontos, hogy újdonságokat is kínáljanak a programszervezők, amelyre vevő nagyközönség – mondta Balassa Dániel.

Fotó: Szijártó János/Napló

Pribék István, a Balatoni Jegesmedvék trénere, alapítója és vezetője a hónap elején hirdette meg a Balatonfüreden induló Fürödjük körbe a Balatont! címet viselő programot a Balatoni Kör kezdeményezése nyomán. Már akkor több további helyszínt megjelölt, köztük a mostani szigligeti vendégszereplést. A Balatoni Jegesmedvék ennek megfelelően szombaton délelőtt érkeztek Szigligetre, ahol előbb speciális légzésgyakorlatokat végeztek, majd a tréner által levezényelt torna, illetve bemelegítés után sétáltak be a 10 fokos vízbe. A Balatoni Kör támogatásával megvalósuló kezdeményezés célja az egészséges életmód és a téli Balaton népszerűsítse, ami ezúttal is megvalósult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában