Születésnap

2024.03.06. 12:00

Tízéves lett Zuri, a Veszprémi Állatkert zsiráfja

Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő, nemrég újabb kerek születésnapot ünnepelhettek a zoo egyik közkedvelt lakójánál. A Veszprémi Állatkert arról tájékoztatott, hogy a hétvégén Zuri, a zsiráf betöltötte a 10. életévét. Az afrikai eredetű Zuri név szépséget jelent, és a zsiráflány ma is ugyanolyan szép, mint egy évtizede.

Juhász-Léhi István

Zuri története igencsak különleges. Tíz évvel ezelőtt, amikor világra jött, a nehéz ellés után csak később fogadta el őt az anyja, így a zsiráfbébi speciális etetésre szorult, ezért Marokházi Katalin, a Veszprémi Állatkert kis állatok felnevelésében jártas munkatársa vette a védőszárnyai alá. Kati többéves állatkertészeti tapasztalattal a háta mögött már sok-sok kis állatot nevelt fel sikeresen otthonában, így ő lett a pótanyja a zsiráfbébinek. 

Zuri és Marokházi Katalin barátok lettek Fotók: Veszprémi Állatkert

Mivel a zsiráf nem fért volna el a nappalijában, így Kati költözött be éjszakára az Afrika-házba, hogy figyelemmel kísérhesse a hosszú nyakúak viselkedését, és háromóránként etethesse a „kicsit". Egy születésnap természetesen nem az igazi torta nélkül, így Kati összeállított egyet Zuri kedvenceiből, répából, almából, hagymából és salátából, amelyet a zsiráflány nagy örömmel fogadott.

E jeles alkalomból felelevenítette a Veszprémi Állatkert a legelső szép pillanatokat is Kati és Zuri barátságáról, amelyet a mellékelt fotók is jól bizonyítanak. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában