Pite, Vacak, a fekete kökörcsin és a kőtenger

2024.03.10. 19:00

Történelmi mancsjárat – A polányi pulipárral ismerhetjük meg Veszprém vármegye történetét (képgaléria)

Pite és Vacak, a polányi pulipár újabb boldogságbevetésre indult. Ezúttal a szentbékkállai kőtengernél tűnt fel a két fekete cukisággombolyag, és kérésünkre be is mutatta őket gazdájuk, Dávid Barbara.

Rimányi Zita

A polányi pulipár, a két fekete cukisággombolyag felszabadultan élvezte a hétvégét a fekete kökörcsinek és hatalmas kövek közt Szentbékkállánál

Fotó: olvasó

Gazdijaik a hétvégén a Káli-medencébe vitték el közös kirándulásra pulijaikat, mindannyian nagyon élvezik ezeket a túrákat, a két hungarikum is. Szentbékkálla határában a kőtengert nézték meg, az egykori Pannon-tenger maradványát, a kedves ebek itt is izgatottan, felszabadultan szaladgáltak, ezúttal kicsit nehezebb volt őket modellkedésre bírni fotózáskor.

„Picinykék és szemtelenül fiatalok vagyunk mi ebben a hatalmas világban" – írta nevükben gazdijuk. Pite áprilisban tölti be az ötödik évét, mondhatni, lassan már érett hölggyé válik. A nőstény eb nyolchetes kora óta tartozik mostani gazdijaihoz. A kissé félős kan, Vacak 12 hetes volt, amikor hozzájuk került, és decemberben lett háromesztendős. Eleinte nem voltak jóban. A kutyasuliban kiderült, hogy a magát folyamatosan szolgálatba helyező szuka egója volt ennek az oka, a kis Pite ugyanis már a gazdik korábbi kutyáival, fehér pulijaival, Masnival és Somával is támadóan viselkedett, pedig szeretettel fogadták az idősebb ebek.

Most viszont már vidáman együtt fogócskázik Pite és Vacak, a varázsszert a változáshoz többek közt a kirándulások, a túraprogramok adták, amelyekről már többször írtunk, ugyanis a polányi pulipár és gazdáik történelmünk fontos helyeit látogatták meg, várromokat jártak be, és a földtörténet szempontjából érdekes tájakat ismerhettünk meg velük a beszámolóik alapján. A múltidéző mancsjárat még folytatódhat is, kedvet adva Veszprém vármegye csodás részeinek felfedezéséhez. „Már nincs rajta Pitén az intézkedés terhe, de széles skálán hallatja a hangját, szeret beszélgetni, mindent elmesélni, átbeszélni, vagy csak kidünnyögi az érzéseit, gondolatait, még jó, hogy Vacak nem ilyen szószátyár” – tudtuk meg Barbarától, aki úgy véli, szeretve élni jó, ahogy pulijaik is tehetik, akik pedig ezt viszonozzák, gazdáiknak okoznak boldogságpillanatokat. Barbara szívből kívánja mindenkinek, hogy részesüljön annyi szeretetben a mindennapjaiban, amennyire csak szüksége van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában