Országos második hely, különdíjjal

2024.04.18. 13:00

A tapolcai fuvolista fiú a legjobbak között

Lassan megszokottá válik, hogy a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola növendéke, Király Alex bárhol szerepel, mindenhol kiemelkedő zenei teljesítménnyel kápráztatja el a közönséget és a szakmai zsűrit.

Szijártó János

Király Alex kiváló teljesítményével országos fuvolaversenyen ért el második helyezést és egy különdíjat

Fotó: Szijártó János / Napló

Ezúttal XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen ért el második helyezést Alex, és ezzel együtt a Bólyi Országos Fuvolás Tábor különdíját is elnyerte.
Mint azt Alex édesapjától, Király Lajostól megtudtuk, néhány nappal ezelőtt zajlott le a XI. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny döntője. A területi válogatókon országosan 250 fuvolás tanuló vett részt, közülük hetven ifjú fuvolista jutott tovább döntőbe és mutathatta meg tudását a szakmai zsűrinek, hat korcsoportban. Király Alex, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanulója egyedüliként képviselte Veszprém vármegyét, és a megmérettetés két napja alatt négy művet adott elő. 

A Jeney Zoltán Fuvolaverseny eredményhirdetése utáni örömteli pillanatok Király Alex számára
A Jeney Zoltán Fuvolaverseny eredményhirdetése utáni örömteli pillanatok Király Alex számára
Fotó forrása: Király Lajos

Magabiztos fellépésével, magas szintű tudásával második helyezett lett, valamint a XXVI. Kovács Árpád Országos Fuvolás Tábor által ajánlott különdíjat is elnyerte el a ,,legfelszabadultabb” előadásmódért, így térítésmentesen vehet részt a bólyi táborban. Felkészítő tanára édesapja, Király Lajos, zongorakísérője pedig édesanyja, Király Emőke Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában