Mozgás

2024.04.20. 09:08

Árva állatokért futnak a Somlón

Jótékonysági futást és sétát rendeznek a Meggyeserdei Menedék Alapítvány számára a Somlón április 20-án Molnár-Földvári Viola ötletgazda, a Sportolj 6 lábon Egyesület és a VizslaKalandorok, a somlójenői Tornai Pincészet támogatásával. A résztvevők a somlójenői pincészet elől indulnak el kilenc órakor.

Kovács Erika

A sportos programon részt lehet venni kutyával vagy anélkül, futva vagy sétálva, túrázva, egyedül, baráti társasággal, családdal, ki hogyan szeretne. Lényeg, hogy minél többen részt vegyenek rajta, és segítsék a devecseri menhely árva lakóit. Mint ismert, a Meggyeserdei Menedék Alapítvány egy civil közösségből alakult 2016 novemberében, alapítója, Minárcsik Sándor már több évtizede menti a segítségre szoruló állatokat. Céljuk a befogott, megmentett, gyepmesteri telepre kerülő állatok életminőségének javítása, rehabilitációja és gazdihoz juttatása. Küldetésüknek tartják továbbá az állatvédelemmel és a felelős állattartással kapcsolatos ismeretterjesztést, oktatást is, emiatt sokszor hívnak gyerekeket, szerveznek különféle programokat, nyílt napokat. Hitvallásuk szerint az állatvédelem elsődleges célja és egyben eszköze a segítő szándékú felvilágosítás és a segítségnyújtás, mely ember és állat közös érdeke. Szlogenjük: „Nálunk minden élet számít!” Hitvallásuk: „Az állatok nagy, jogfosztott, néma többség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában