Finomságok

2024.04.25. 17:00

Jótékony célt szolgált a medvehagymás délután Várpalotán

Hétszázezer forint gyűlt össze jótékony célra a Gesztenyebarátok Gasztroklubja által második alkalommal megszervezett medvehagymás délutánon, amelyet a város Dísz terén rendeztek. Az adományt idén a Fekete Gyémánt Foglalkoztató Klub számára ajánlják fel a szervezők.

Szabó Péter Dániel

Egész délután sültek a medvehagymás tócsik a várpalotai Dísz téren rendezett jótékonysági rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

A lelkes önkéntesekből két évvel ezelőtt verbuválódott Gesztenyebarátok Gasztroklubja 2022 őszén rendezte meg először a Gesztenyés délután névre keresztelt közösségi programját Várpalota központjában, 2023 tavaszán pedig a medvehagymára felfűzve tartottak hasonló programot a Dísz téren. Tavaly ősszel aztán újra a gesztenye volt soron, most pedig ismét a népszerű tavaszi csemege, a medvehagyma került a középpontba a délutánon. 

A népszerű énekes, Sihell Ferry egy szál gitárral játszotta el legismertebb dalait Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvény lényege, hogy a gasztroklub tagjai és a felhívásukhoz csatlakozó önkéntesek ízletes ételeket és süteményeket készítenek a rendezvényre, amelyek bevételéből minden alkalommal jótékony célt támogatnak. Adományoztak már a Családok Átmeneti Otthonának, a Bóbita-háznak, tavaly ősszel pedig a leukémiával küzdő várpalotai kisfiú, Szabó Máté és családja megsegítésére gyűjtöttek. 

– Ezúttal is sok finomsággal készültünk, s nagy örömünkre sokan kilátogattak a rendezvényre. A vendégek kóstolhattak többek között házi süteményeket, medvehagymás pesztóval ízesített tésztát és medvehagymás tócsit is – mondta el kérdésünkre a szervező klub nevében Hamvas-Gróf Szabina, aki családjával az elsők között csatlakozott a közösségi kezdeményezéshez, amelyet véleménye szerint az összefogás tesz igazán sikeressé. 

– Mindig nagyon jó a hangulat a rendezvényen, aminek titka az összefogás. Mindannyian szeretünk adni, segíteni másoknak. Kiváló csapat állt össze az elmúlt két évben, már várjuk az őszi, gesztenyés rendezvényt – tette hozzá Hamvas-Gróf Szabina. 

Az ínyencségek mellett minden alkalommal kulturális program is várja a látogatókat. Ezúttal az ideiglenesen lezárt Táncsics utcán a Cserregő Néptáncegyüttes két csoportja adott színvonalas műsort, majd Sihell Ferry énekes koncertezett a Dísz téren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában