Lombkorona

2024.04.07. 19:00

Korlátozott kilátás

Pár napja még nyugodtan integethettünk a szomszéd házban lakóknak, a lombosodás azonban napok alatt beindult. Korlátozott lett a kilátás. A kép alapján egy erdőben is járhatnánk, de az a vármegyeszékhely egyik lakótelepén készült.

Benkő Péter

Nem is lenne igazi hír, ha nem keresnénk az okát a gyors lombosodás okozta korlátozott kilátásnak. Nos, ezek az egyetemvárosi lakóteleppel egyidős juharfák erejük teljében érzik a tél helyett igen korán érkezett tavaszt, a tavasz helyett pedig a korai nyarat. Valószínűleg ez indította be, gyorsította fel a folyamatot, aminek őszintén örülünk, bár hozzátesszük, valóban gyors, hiszen a naptár április elejét mutatja.

Akár a tajgán, a kilátás korlátozott – pedig ez egy veszprémi lakótelep Fotó: Benkő Péter/Napló

Most illene megkérdezni a természetet, mi a véleménye minderről, de mivel ezt írásban nem közölhetjük, így fotón mutatjuk be a következményeket. A hangulat olyan, mintha a tajga mélyén járnánk – igaz, a növényzet ott más, a hangulat viszont ugyanilyen.

Végül utánanéztünk az előttünk álló időszak időjárásának, s azt láttuk, a jó idő marad, csupán pár fokkal esik majd vissza a hőmérséklet, csapadék pedig a hónap közepén várható majd.

Nézzük meg, mi a helyzet a Balatonnál:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában