Cél a közösségépítés

2024.04.12. 09:00

Minden, ami természet! Elvonultak a Bakonyba a Balatoni Jegesmedvék (képgaléria)

Elvonultak nemrég a Bakonyba a Pribék István vezette Balatoni Jegesmedvék, hogy a természetben töltsenek el egy napot, a programra többen családjukkal együtt érkeztek.

Kovács Erika

A közösséghez már félszázan tartoznak az egész országból, körbefürdik a téli Balatont, és Pach Gábor vezetésével melléjük állt a Balatoni Kör is. A résztvevők ezúttal a gyönyörű természeti környezetben speciális légzőgyakorlatot végeztek, tornáztak, beszélgettek, együtt étkeztek, és természetesen hideg vízben fürdőztek. 

Örömmel vettek részt a jegesmedvék a friss bakonyi fűben fekve a speciális légzőgyakorlaton, amit Pribék István tréner, a közösség alapítója vezetett
Fotó: Kovács Erika/Napló

Pribék István elmondta, cél a közösségépítés, és az, hogy ráirányítsák a figyelmet az egészséges életmódra, a Bakony páratlan szépségeire, valamint az állatvédelemre, így a jegesmedvékre is. A faj egyedeinek száma ugyanis az éghajlatváltozás miatt egyre csökken. 

A csoporthoz ezúttal is több kezdő csatlakozott, mások mellett a szentkirályszabadjai Hoffmann Attiláné Lenner Renáta. Azt mondta, különleges élményt adott neki a légzés, a mozgás, majd a vezetett, biztonságos hideg vizes fürdőzés a kútvízzel megtöltött medencében. – Biztos, hogy ezentúl többször részt veszek ezeken a programokon, összegzett az asszony, aki férjével és három gyermekével, Ádámmal, Mátéval és Ákossal együtt érkezett. 

Renáta kisfiaival, Ákossal és Mátéval
Fotó: Kovács Erika/Napló

A család nemcsak a kitűnő egészségmegőrző programon vett részt, hanem megtekintette a bakonyi major állatait, köztük a nemrég született lovat és a kisgidákat is. Az külön lenyűgöző volt, hogy már ezerféle virág nyílik mindenütt, a mezőn és a fákon egyaránt. Ebben a lenyűgöző természeti környezetben gyűjtögető méheket is lehetett látni szép számmal, mindenki nagy örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában