Programajánló

2024.04.09. 19:00

Június első szombatján mindenkit vár a Szent György-hegy

Immár hetedszer rendezik meg a Balaton-felvidék egyik népszerű boros rendezvényét, amelyet Szent György-hegy hajnalig néven ismertek meg a résztvevők.

Szijártó János

Idén június elsején várják a borkedvelő közönséget a pincék, hiszen már tradíció, hogy június első szombatján a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel, és egy napra a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep. A Szent György-hegy hajnalig a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja, amikor olyan kis pincék is kinyitnak, ahova máskor nem lehet ellátogatni. A szervezők szándéka szerint ez a nap a találkozásoké, a pikniké, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és sárkányoké. A sárkányok ugyanis a legenda szerint hagyományosan otthon érzik magukat a Szent György-hegyen, 2024 pedig a kínai asztrológia szerint a sárkány éve. Így a szervezők idén tábortüzekkel, sárkányos tematikával, sárkánytúrákkal és természetesen vulkanikus, tüzes borokkal fűszerezik a hétvégét. Az eseményre limitált számú jegy kapható, hogy mind a vendégek, mind a vendéglátók jól érezhessék magukat. – Újdonság, hogy hat év után a fesztiválnak új pohara lesz. Ezentúl minden évben új grafika kerül majd a borospoharakra, így a visszajáró vendégek évről évre gyűjthetik a limitált darabokat. Idén a hegy gyomrából nézelődő sárkány lesz a társunk a borozásban – tudtuk meg Budavári Dóra szervezőtől, a rendezvény ötletgazdájától.

Mindenkit vár a  Balaton-felvidék egyik egyik legnépszerűbb hegye, a Szent György-hegy június első szombatján, amikor a látogatók válogathatnak a helyszínek között
Mindenkit vár a  Balaton-felvidék egyik egyik legnépszerűbb hegye, a Szent György-hegy június első szombatján, amikor a látogatók válogathatnak a helyszínek között
Fotó: Szijártó János/Napló

A látogatók idén is válogathatnak a helyszínek között, húsz pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki ezen a napon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában