Táncverseny

2024.04.04. 10:00

Pápai siker az országos néptáncversenyen

Harmadik helyezéssel tért haza a jubileumi, X. Országos Néptáncversenyről Sinkovics Kristóf László, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma tánctagozatának növendéke.

Haraszti Gábor

A Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnáziumban rendezett verseny célja a tehetséges és szakmailag legjobb eredményeket elérő növendékek megismerése, megismertetése a szakmával, előadói és improvizációs képességeik felmérése és értékelése volt. 

Sinkovics Kristóf (jobb szélen) felcsíki csárdást táncolt
Sinkovics Kristóf (jobb szélen) felcsíki csárdást táncolt
Fotó: Refi tánctagozat

Emellett lehetőséget szerettek volna teremteni a művészeti szakképzés néptánc szakos tanulóinak arra, hogy számot adhassanak eredeti néptáncismeretükről, magas színvonalú egyéni előadásmódjukról, illetve a középfokú művészetoktatás néptánc műfajában folyó nevelő-oktató munka színvonalának mérése, értékelése is a szempontok között szerepelt. Hét szakgimnázium 116 táncosa nevezett a versenyre, a mezőny nagyon erős volt, a szóló kategóriában a kötelező, illetve a szabadon választott táncokból két perc időtartamú improvizációkat mutattak be a versenyzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában