Január végéig érvényesek

2018.01.26. 10:30

Nem emelkedett a horgászjegyek ára

Decemberben a Mohosz teljes jogú tagja lett a fennállásának 25. évfordulójára készülő Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége (BHSZ).

Molnár Sándor

A BHSZ, amely 35 horgászegyesületet tömörít és közel 16 ezer tagja van, nagy várakozással tekintett a 2017-es évre, mert tavaly január másodikán irodát nyitottak Almádiban. Ugyanakkor pesszimisták is voltak, mert március közepéig be volt fagyva a Balaton, és így sokkal később kezdődött el a horgászszezon. Emiatt nagyon sok budapesti, aki egyébként a Balatonon horgászik, nem náluk váltotta ki az engedélyt. Ennek ellenére a szövetség létszáma minimális mértékben nőtt – kezdte évértékelőjét Balogh Tibor, a Balatoni Horgász-egyesületek Szövetségének elnöke.

Osztopáni István, a Família Horgász és Vitorlás Egyesület elnöke és Holczmann Éva veszi át Balogh Tibortól (középen) a 2018-as horgászokmányokat Fotó: Molnár Sándor

2017-ben 21 ezer állami horgászjegyet adtak el, és a szövetség különböző versenyeket is rendezett. Zánkán a Horgássz! Ne drogozz! elnevezésű gyermekhorgászversenyt már 17. alkalommal tartották meg. Emellett szerveztek feeder, bojlis és pergetőbajnokságot is.

- Nagy megtiszteltetés érte szövetségünket tavaly decemberben, mert a letelt próbaidő után a Mohosz teljes jogú tagja lettünk – újságolta az elnök. Balogh Tibor hozzátette, hogy az elmúlt héten kivitték az állami horgászjegyeket és a tagságot igazoló bélyegeket az egyesületekhez, így nincs akadálya, hogy február elsejével megkezdődjön a forgalmazásuk. Áremelkedés nem történt, maradtak a tavalyi árak. A 2017-es okmányok január 31-éig érvényesek. Fontos, hogy a kitöltött, összesített fogási naplókat eljuttassák a horgászok február 28-áig a vásárlás helyére, különben emelt díjas engedélyt kell kiváltaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!