fejlődés

2018.06.18. 07:00

A sümegi egyesület volt a minta a hazai vállalkozásoknak

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület jó gyakorlata a hazai minta a vidéki vállalkozások és innovatív kis- és középvállalkozások (KKV) fejlesztéspolitikáit bemutató, vasárnap kezdődött kétnapos nemzetközi workshopon.

Tóth B. Zsuzsa

A csoport a dörgicsei levendulásban Fotó: Mészáros Norbert

A Rural SMEs projekt keretében rendezett konferencián a Hotel Kapitányban a projekt magyar partnere, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) fogadta nemzetközi partnereket. A projekt megvalósításában magyar, spanyol, ír, szlovén, görög, román, portugál partnerek dolgoznak. Mint elhangzott, a projekt hozzájárul a vidéki térségekben működő vállalkozások és innovatív kkv-k előre mozdítását célzó regionális fejlesztéspolitika cél- és eszközrendszerének alakításához. A partnerországok közötti tapasztalatcsere és a jó gyakorlatok, továbbá a helyi tapasztalatok feltérképezése alapján regionális akcióterv készül, mely konkrét cél- és eszközrendszert ad a régiónkban működő vidéki vállalkozások és az őket támogató fejlesztéspolitika számára.

A csoport a dörgicsei levendulásban Fotó: Mészáros Norbert

A workshopon minden projektpartner bemutatott egy jó gyakorlatot prezentációval a társadalmi innováció témájában. Köztük szociális szférában rejlő lehetőségekről, a közösségi segítő tevékenységgel, fenntarthatósággal, vidékfejlesztéssel, oktatással kapcsolatban. A KDRIÜ az Éltető Egyesület a Vidék Minősége védjegyrendszerét ismertette meg a partnerekkel. Harta Annamária, a munkaszervezet vezetője szót ejtett arról, hogy az 59 település vidékfejlesztését koordináló szervezet milyen céllal, milyen feltételekkel dolgozta ki a védjegyes rendszert; miként alakult ki a vidékfejlesztést fő feladatának tekintő szervezetben annak rendszere, a címet eddig hányan, kik kapták meg és milyen módon, milyen gyakorisággal ellenőrzik a védjegyeseket. A résztvevők az első nap estéjén megismerkedtek a Palota pincével és annak legjobb boraival. A workshop résztvevői másnap szakmai tanulmányútra indultak a Balaton-felvidékre, ahol a védjegyesek egy részét látogatták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!