borverseny

2018.07.06. 07:00

Ismét a somlói juhfark lesz fókuszban

Negyedik alkalommal rendezi meg a Somló- és Környéke Borút Egyesület a Nagy-Somlói Juhfark Borversenyt Somlóvásárhelyen, a Fazekas Pincészet Borkóstoló termében szombaton.

Rednágel Zsuzsanna

Simon János a tavalyi versenyen, kóstolás közben. Kizárólag a nagy-somlói borvidék termékei indulhatnak Fotó: Rednágel Zsuzsanna

– A versenyen kizárólag csak a Nagy-Somlói borvidéken termelt szőlőből készült, 0,75 literes palackba töltött száraz juhfark borok nevezhetők 2013-as évjárattól 2017-es évjáratig. – mondta el lapunknak Fazekas András, a Juhfark Borverseny házigazdája. Hozzátette, hogy a tulajdonos a nevezett borból legalább háromszáz liter készlettel kell hogy rendelkezzen, valamint a borokból fajtánként 0,75 literes palack esetén három-három palackot köteles leadni.

Simon János a tavalyi versenyen, kóstolás közben. Kizárólag a nagy-somlói borvidék termékei indulhatnak Fotó: Rednágel Zsuzsanna

A nem száraz kategóriában és más borvidékekről nevezett borokat nem utasítják el, de azokat külön kategóriában értékeli majd a szakmai zsűri.

Simon János, a Somló- és Környéke Borút Egyesület elnöke úgy fogalmazott a beszélgetés közben, hogy minden évben öröm számukra megrendezni ezt a borversenyt, hiszen a juhfark a megyei értéktár része és bízik abban, hogy hamarosan hungarikummá minősítik. Továbbá megköszönte Pápa önkormányzatának és a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközségének, valamint a somlói borosgazdáknak a borversenyhez és a közelgő juhfarkfesztiválhoz nyújtott támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!