Időben igényeljen!

2019.05.01. 07:00

Eddig több mint 2200 egységes kérelmet nyújtottak be Veszprém megyében

Május 15-ig nyújthatják be az eredeti támogatási összegre a gazdálkodók az idei egységes kérelem kifizetési igényeit. A Veszprém megyei gazdákat tavaly több mint 16 milliárd forinttal támogatták.

Laskovics Márió

Veszprém megyében április végéig több mint 2200 kérelmet nyújtottak be, várhatóan ez a szám a május 15-i határidőig megduplázódik majd, adta hírül a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Eddig 38 ezer hektárra érkezett támogatási igény, mely a várható mintegy 160 ezer hektáros összes igénynek a 24 százaléka. Az állatlétszám alapú kérelmek vonatkozásában jelentős kérelemszámra számít a hivatal a termeléshez között anyatehéntartás, hízott bikatartás, tejhasznú tehéntartás és őshonos állatok támogatása jogcímekre.

Mint megtudtuk, negyvenhat jogcímen van lehetőség támogatási, illetve kifizetési kérelmet benyújtani. Megyénk gazdálkodói tavaly több mint 16 milliárd forint támogatásban részesültek az egységes kérelem keretei között. A kérelem benyújtása elektronikusan történik, ehhez ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók.

A kormányhivatal kiemelte, érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni a kérelmek kitöltését. Ugyan a kérelmek május 15. után még huszonöt napig, vagyis június 11-ig benyújthatóak, azonban a május közepi határidő lejárta után munkanaponként 1 százalékkal csökken a kifizethető támogatás összege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!