Plusz juttatással segíti dolgozóit a pétfürdői vállalat

Havi egyösszegű bónusz és 43,33 százalékos átlag műszakpótlék fizetése mellett döntött a Nigrogénművek Zrt. a megváltozott munkarendben elvégzett munka idejére az érintett dolgozóknál, derült ki a társaság tájékoztatójából. Erről a járvány miatt döntöttek.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Az extra juttatások együtt havonta akár 60-80 ezer forintot jelenthetnek, ami a veszélyhelyzet miatt, 12 órás műszakos munkarendre áttért, mintegy 270 munkavállalónak jár. A Nitrogénművek Zrt. az új munkarend ideje alatt külön buszjáratot is indított azoknak a dolgozóinak, akik nem tudják megoldani a munkába járást. -A járvány miatt kialakult bizonytalan munkaügyi helyzetben ez az összeg a családok számára egyfajta „szociális kompenzációt” is jelenthet – mondta Fábry Eszter, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója.

A koronavírus járvány miatt a rendkívüli veszélyhelyzet idejére április 13-tól, az addigi nyolc órás, folyamatos műszakos munkarend helyett 12 órásra állt át a műtrágyapiac legnagyobb hazai szereplője, a Pétfürdőn teljes kapacitással működő Nitrogénművek Zrt.. Az átállás a helyi szakszervezettel való egyeztetés után történt. Ezzel az a cél, hogy a Nitrogénművek Zrt. működését zökkenőmentes legyen akkor is, ha átmenetileg csökkenne a dolgozói létszám. Másfelől azzal, hogy nincs gyakori műszakváltás, megóvják a dolgozókat a járványveszélytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!