hirdetés

2020.06.05. 14:50

5 meglepő tipp, amivel sokat spórolhatsz

Az idei év eddig sem volt könnyű, de hegymenetben zajlik a folytatás. Hoztunk néhány ügyes és egyszerű ötletet, amit érdemes megfogadni, hogy minden fillért megfoghassunk a költéseinkkel.

A tudtam csak nem gondoltam elv alapján sok pénzt engedünk ki a kezünkből. Hallottunk már bizonyos dolgokról, de vagy nem tudjuk, hogy hogyan működnek, vagy valamiért elsikkad az ötlet. Most összegyűjtöttünk öt olyan ötletet, amit akár holnap megvalósíthatsz és segít megfogni a kiguruló forintokat.

Hűségkártyák

Általában szeretjük őket, de kössünk velük még közelebbi barátságot, mert a hűségprogramokkal rengeteget lehet spórolni. Ezekből is sokféle van, ezért érdemes tájékozódni a pontos feltételekről és kedvezményekről.

Vannak olyan pontgyűjtő kártyák, mint az Auchan bizalomkártya, aminek segítségével bizalompontokat gyűjthetünk a vásárlás értéke után. Ezeket egy következő vásárlás alkalmával forintra váltják és levonják a vásárlás végösszegéből. Emellett vannak olyan programok, ahol kedvezményekre jogosítanak a hűségkártyák az áruházban vagy online történt vásárlás során. Megint mások pedig ajándékterméket adnak. Ha a hó végén összeszámoljuk, akkor a hűségprogramokkal komoly megtakarítást érhetünk el.

Költs, hogy spórolhass

Ez elsőre furcsának tűnhet, pedig tulajdonképpen azt jelenti, hogy minőséget vásároljunk és ne mennyiséget. Más szóval törekedjünk arra, hogy kevesebb holmit vásároljunk, de az minőségi legyen. Ha kicsit többet költünk egy pár cipőre, ami kitart több évig, előrébb vagyunk, mint a filléres kínaival, ami két hét alatt elszakad. Egyszerre több pénzt adunk ki, de hosszútávon kifizetődő lesz, nem is beszélve az érzetről, hogy minőségi holmit hordunk.

Kiterjesztett garancia

Ez is egy olyan ötlet, amire egy kicsi pénzt kell költeni, de nagyot nyerhetünk vele. Sajnos a modern háztartási gépek minősége már igen alacsony és a készülékek zöme éppen csak a hivatalos gyártói garancia időn túl működik. Háromévente új hűtőt venni viszont költséges mulatság, de még a javíttatás is sokba kerül. A kiterjesztett garancia vásárlásával lényegében egy termékbiztosítást veszünk, ami meghosszabbítja a jótállási időt további garanciális évekkel, így, ha a készülék valóban meghibásodik a garancia lejártát követően, még mindig kiadás nélkül tudjuk javíttatni.

Bankszámla váltás

A magyarok különösen hűségesek a bankjukhoz és ezért nagy árat fizetnek. A hűség itt komoly tízezrekbe is kerülhet évente, amit nem kellene kifizetni. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden bank szolgáltatása ugyanolyan és az ára is egyezik, pedig mi sem lehet ettől távolabb. A banki szolgáltatások egyes helyen ingyenesek, máshol többszáz forintba kerülnek. Az sms értesítés az egyik banknál fixen 200 Ft, máshol minden sms 70 Ft-ba kerül és a hó végén csak a vásárlási értesítés miatt több ezer forintot fizetünk ki.

Keressünk egy banki szolgáltatás összehasonlító oldalt a neten és nézzük meg, hogy a mi költési szokásainkhoz melyik bank nyújtja a legideálisabb szolgáltatási csomagot. Számoljunk alaposan, mert akár a nulla forint számlavezetési díjjal reklámozott bankszámla is többe kerülhet, mint egy fix havi díjas, ha nem az az ingyenes benne, amire nekünk szükségünk van a szokásaink alapján.

Készülj fel a vásárlásra

Két fontos dolgot próbálj ki, ami azonnali megtakarításokat eredményezhet a vásárlásnál. Az egyik, hogy írj egy listát arról, amit venned kell. Ez nem csak abban segít, hogy ne felejts el semmit, de megoldja azt is, hogy ne ötletelés alapon válogasd össze a kosarad. Így nem veszel olyat, amire nincs igazán szükséged.

Erre hajaz egy másik apró és végtelenül egyszerű ötlet is: soha ne menj vásárolni éhesen vagy szomjasan. Jóval nagyobb a veszélye, hogy rákívánsz egy csomó felesleges és egészségtelen dologra, amit másképp nem vennél meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!