sikeresen

2020.07.13. 16:00

Közösen pályázott a zirci iskola és a nemzetiségi önkormányzat

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság NEMZ-BER-20 pályázata keretében 1 475 000 forint támogatást nyert nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási célokra, tájékoztatta lapunkat Hédl József elnök.

Müller Anikó Hanga

A német önkormányzat kiemelten figyel a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola állagmegóvására – az intézmény nemzetiségi kötődése kapcsán –, ezért a megítélt támogatást az iskola szociális blokkjainak felújítási munkálataira ajánlották fel. Burján István iskolaigazgató elmondta, a beadványt a német nemzetiségi önkormányzattal közösen dolgozták ki és nyújtották be.

A pályázati támogatásból újítják fel a vizesblokkokat, balról Burján István, mellette Hédl József
Fotó: Müller Anikó Hanga

Az iskola régi épületében a vizesblokkok állapota jelentősen leromlott, a megítélt összeget a vécék, mosdók felújítására, korszerűsítésére fordítják. A munkában helyi mesterek és önkéntes jelleggel szülők is segítenek, a befejezést jövő év nyarára tervezik. E munkálatokkal egyidejűleg folyik majd az iskolában, az önkormányzat nyertes energetikai pályázatának köszönhetően mindkét épület szigetelése és nyílászáróinak cseréje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!