fontos állomás a térségben

2021.03.22. 11:30

Az arab világ első herendi porcelánüzlete nyílt Abu-Dzabiban

Az Avenue at Etihad Towers épületében nyílt meg az arab világ első, kizárólag herendi porcelánt árusító üzlete, amely kézi készítésű és festésű porcelánkészleteket, lakberendezési tárgyakat és mesterdarabokat kínál – tájékoztatta lapunkat Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

Molnár Sándor

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra

Az Al Mazroui Group és a Herendi Porcelánmanufaktúra közötti partneri együttműködési megállapodás eredményeként nyitotta meg kapuit az elmúlt hetekben a Herend United Arab Emirates nevű üzlet, amelynek fő célcsoportja a prémium kategóriájú porcelánkészletek és lakberendezési tárgyak iránt érdeklődő közönség az Egyesült Arab Emírségekben és az Öböl-térségben. Az üzlet helyének kiválasztásakor az Al Mazroui Group több exkluzív épületet is megtekintett az Emírségek fővárosában, végül legtökéletesebbnek az Avenue at Etihad Towers bizonyult, amely a legkifinomultabb divat és ékszerek rajongóinak kiemelt célpontja, ahol világmárkák kínálják legújabb kollekcióikat.

Az Etihad Towers Abu-Dzabiban Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A harmonikus külső- és belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező impozáns bevásárlóközpont a főváros kiemelt, reprezentatív épületegyüttesében, az Etihad Towersben található, ahol pazarul berendezett lakások és üzletek váltják egymást, valamint itt várja vendégeit az ötcsillagos Conrad Abu Dhabi Etihad Towers szálloda is.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

A bevásárlóközpont ideális helyszínt biztosít a prominens vásárlók, többek között a királyi család tagjainak és az ország legbefolyásosabb személyeinek meghódítására. A szomszédos országokból idelátogató, jelentős vásárlóerővel bíró turistákkal kiegészülő ügyfélkört tekintve bátran kijelenthető, hogy az abu-dzabi üzlet megnyitása a herendi márka bevezetésének fontos állomása a térségben.

Fotó: Herendi Porcelánmanufaktúra

Az üzlet kialakítása a budapesti Herendi Porcelán Palota stílusjegyei alapján történt, az egységes nemzetközi Herend-márkakép kiépítése jegyében. Az üzlet belsejét egyszerűség és európai elegancia jellemzi, és a budapesti zászlóshajó márkabolt számos arculati eleme megtalálható benne: a márványpadló, a fekete, fából készült szekrények és a nyitott, fehér tölgyfa polcok egy kis darab Magyarországot varázsolnak az arab fővárosba. Az üzlet egyedi jellegzetessége, hogy a klasszikus fekete homlokzatot aranypikkelyek díszítik, utalva ezzel a herendi gyűjtők által nagyon kedvelt Vieux Herend mintára.

A választék is a Közel-Kelet hangulatát idézi: a kínálatban az európai kávés-, teás- és étkészletek, valamint vázák mellett a helyi vásárlók nagy örömére a tradicionális arab finjanok is megtalálhatók, ez pedig annak köszönhető, hogy az arab világot jelképező emblematikus csészéket a herendi mesterek kiváló szaktudással a termékinnováció jegyében porcelánból is elkészítették. Az üzletben természetesen minden klasszikus herendi minta, a Viktória, a Rothschild, a Batthyány és az Apponyi-dekor is megtalálható, rengeteg színváltozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!