városfejlesztés

2021.03.08. 16:00

Több elképzelés is van Balatonfűzfő szebbé és élhetőbbé tételére

A városfejlesztés lehetőségeiről egyeztetett Szanyi Szilvia polgármester Kontrát Károly országgyűlési képviselővel és Lajkó Frigyes alpolgármesterrel.

Sági Ági

Fotó: Sági Ági/Napló

Első ütemben a csapadékvíz- elvezetés megoldását vagy korszerűsítését tervezik Gyártelep és Tobruk városrészeken. Később Fűzfőfürdőn is szeretnének ilyen jellegű korszerűsítést. A gyártelepi óvoda elavult épülete régóta húzódó probléma, ennek a megoldását is szorgalmazta a két városvezető. A gyártelepi háziorvosi, gyermekorvosi, védőnői rendelők modernizálása és fejlesztése is időszerűvé vált az évek alatt, ezek komplett felújítására is pályázatot szeretnének benyújtani. Amint a járványhelyzet enyhül, és a szigorításokat feloldják, színvonalas, minden korosztály számára érdekes programokkal szeretnének kedvezni a helyieknek és a Balatonfűzfőre látogatóknak egyaránt.

Fotó: Sági Ági/Napló

A Fűzfőfürdői Közösségi Ház komplett felújítását is tervezik, hogy egy megszépült, modern intézménnyel fogadhassák az odalátogatókat, és ezzel egy újabb, nívós rendezvényhelyszín álljon a város rendelkezésére.

A város szebbé és élhetőbbé tétele érdekében a pályázati lehetőségeket szeretnék teljes mértékben kihasználni, a már eddigi sikeresen elnyert források mellé további támogatásokat céloz meg a város vezetése, elképzeléseiket Kontrát Károly parlamenti képviselő is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!