Élettel teli teraszok

2021.04.26. 06:50

Sokan felkeresték a Balaton-parti vendéglátóhelyeket

Remek hangulattal és telt házzal robbant be a Kalóz Strandbisztró a fövenyesi strandon szombaton – hangsúlyozta az újranyitással kapcsolatban a Naplónak nyilatkozva Nagy Attila, aki feleségével, Nagy-Golyán Nikolettával együtt tulajdonosa a vendéglátóhelynek.

Kovács Erika, Sági Ági

A Balaton-part mindig népszerű harapnivalója a jóféle lángos

Fotó: Sági Ági/Napló

A Balaton-part több vendéglátóhelyén is hasonló volt a helyzet a hétvégén.

– Rengeteg vendég jött. Velünk együtt mindenki nagyon jól érezte magát, örült annak, hogy leülhetett és végre fogyaszthatott az asztaloknál – érzékeltette a hangulatot Nagy Attila. Mint mondta, telt házzal működtek már a nyitástól kezdve, miközben a vendégek fegyelmezetten, türelmesen viselkedtek, betartották az egészségvédelmi szabályokat, így a távolságot, és csak addig vették le a maszkot, amíg fogyasztottak. Viselték a maszkot a tulajdonosok és a dolgozók is, kellő távolságra helyezték el egymástól az asztalokat, kézfertőtlenítőket helyeztek ki, és a távozó vendégek után fertőtlenítették az asztalokat, székeket.

Nagy-Golyán Nikoletta és Nagy Attila Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tavalytól négy évszakos strandbisztróban télen elvitelre főztek, változó étlappal. Elkötelezettek az egész éves működés iránt. Nikoletta a Balatoni Kör elnökségi tagja, ahol kiemelten kezelik a folyamatos működést. A Kalóz Strandbisztró épületén sok fejlesztés történt, így téliesítették a belső teraszt, és megváltozott a bútorzat, továbbá annak, aki csak egy italra érkezik, önálló bárt építenek. A csapat gerincét a pandémia alatt megtartották.

– Szép és emlékezetes pillanat volt számunkra is a szombati nyitás. Közvetlenül előtte megittuk az első fröccsöt a feleségemmel a teraszunkon, és a kitűnő időben csodáltuk a Balatont – fogalmazott mosolyogva Nagy Attila.

Bár sokan nagy tömegre számítottak, szombaton kora délután még bőven volt hely a nyitva tartó teraszokon a balatonalmádi Wesselényi strandon. A tizenhét éve itt működő Parti strandbüfé hagyományos strandételeket kínál, náluk a lángos a legnépszerűbb.

– Mi más években sem szoktunk korábban nyitni, idén március 27-én tartottunk egy próbanapot, amikor csomagolva, elvitelre már lehetett nálunk vásárolni. Mivel akkor még csak mi voltunk nyitva, jól sikerült a szezonnyitás. Ma egyelőre nincsenek sokan, mivel szinte minden terasz kinyitott a városban, eloszlik a tömeg. Azt érezzük, hogy nagyon várták már az emberek, hogy leülhessenek a teraszon. Mi még a napernyőket is inkább leengedtük, mert a vendégek értékelik, hogy végre ragyogó napsütésben lehet a teraszon ücsörögni – jegyezte meg Vargáné Hajnalka tulajdonos.

A Balaton-part mindig népszerű harapnivalója a jóféle lángos Fotó: Sági Ági/Napló

A büfénél az előírásoknak megfelelően kivettek néhány asztalt, hogy elég nagy legyen közöttük a távolság, megjelölték a sorban álláshoz a helyeket, és a pultra kézfertőtlenítőt is tettek. Az egyik asztalnál fiatal férfiak lángosoztak. Sipkovics Zsolt és Müller Bence a barátaikkal kifejezetten a terasznyitás miatt érkeztek Veszprémből a Balaton-partra. Mint mondták, bár a járvány nem befolyásolta különösebben a társasági életüket, de a szórakozóhelyek nyitását már nagyon várták.

A helyi alapanyagokból készülő strandételeket kínáló Terasz még zárva van. – Idén sok mindenen szeretnénk változtatni, és nagyot fejlődni. Még keresünk néhány helyi beszállítót, akikkel ezt a minőségi váltást megléphetjük, de egy-két héten belül mi is kinyitunk – árulta el Schmutz Ádám tulajdonos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!