hirdetés

2021.11.15. 16:12

A Bakony Ipari Kerámia Kft. sajtóközleménye

A Bakony Ipari Kerámia Kft. 49 946 652 Ft uniós és hazai támogatás segítségével valósítja Termelési és üzleti feltételek modernizálása a Bakony Ipari Kerámia Kft. telephelyén című projektjét

A Bakony Ipari Kerámia Kft. a jelen projekt keretében termelési kapacitásait bővítette a technológiai gépparkjának fejlesztésével, valamint energia magtakarítási infrastruktúráját fejlesztette egy Naperőmű rendszerrel, továbbá az alapanyag-gyártó csarnok hőszigetelésével. A társaság megalakulása óta rendkívüli hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, aminek eredményét az évről-évre permanensen növekvő termékkibocsátása, árbevétele, forgalma jól prezentálja.

A termékkibocsátás növelése mellett folyamatosan bővülő termékkínálat és egyre jobb termékparaméterekkel rendelkező termékpaletta jellemzi a társaság tevékenységét.

A vállalat jelen projektben az alábbi eszközöket vásárolta meg:

  • Síkköszörű-gépek
  • Targonca
  • IT infrastruktúra
  • Épületek hőszigetelése
  • Naperőmű
  • A síkköszörű gépek a papíripari kerámia szegmensek és egyéb kerámia elemek megmunkálásában oldják fel a jelenleg szűk termelési kapacitást.

    Az elektromos targonca beszerzésével egy elavult dízel targonca került lecserélésre. Az elektromos targonca csökkenti mind zajforrás oldalról, mind kipufogógáz mentes működésével a környezetterhelését.

    Az IT infrastruktúra fejlesztése keretében modern szünetmentes tápegységgel rendelkező szerver, prezentációkat támogató projektor és egyéb mobilkommunikációkat támogató eszközök kerültek beszerzése korszerű laptopok mellett.

    A korábban megkezdett épület hőszigetelési rendszer kibővítése az alapanyagcsarnok irányába tovább javítja épületeink hőtechnikai tulajdonságait és energia megtakarítást fog eredményezni.

    Üzembe helyezésre került egy napelempark az üzemi épületek tetején, amik éves szinten közel 100 e kWh áramtermeléssel csökkenti az energia felhasználásunkat.

    A projekt összköltsége 71 352 360 Ft, melyhez 49 946 652 Ft uniós-hazai támogatást kapott társaságunk

    A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A megvalósítás 2020.05.29-én kezdődött meg.

    További információ kérhető:

    Kránicz Tibor gazdasági vezető

    Elérhetőség (+36-88-590045, [email protected])

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!