Kereskedelem

2021.12.28. 11:00

A többség még nem vitt vissza soha ajándékot

A magyarok 61 százaléka még soha nem vitt vissza ajándékba kapott terméket a boltba, mert nem tetszett neki vagy nem tudta használni – tájékoztatta a Media- Markt a megbízásából a Pulzus kutatócég által vég- zett felmérésről az MTI-t.

MTI

A közleményben kiemelték: a vásárlók mindössze két százaléka vallotta azt, hogy minden évben visszavisz valamit a kereskedőkhöz, 15 százalék esetében pedig néhányévente fordul elő ilyesmi. A megkérdezettek 15 százaléka inkább továbbadja, ha nem tetszik neki az ajándék. A kutatásból kiderült továbbá, hogy a visszavétel lehetőségével inkább a férfiak élnek, a nők nagyobb részben vallották azt, hogy soha nem volt erre példa, továbbá az ő körükben nagyobb a továbbajándékozás aránya is. 


A visszavételtől nem szükséges tartani: a legtöbben (34 százalék) úgy válaszoltak, hogy minden gördülékeny és problémamentes volt az intézkedésnél – hívta fel a figyelmet a műszaki áruházlánc. 


Ami a kihívásokat illeti, a válaszadók nagyjából ötödével fordult elő, hogy nem volt meg a bizonylat (23 százalék), nem volt bontatlan a csomagolás (18 százalék), vagy kicsúsztak a határidőből (16 százalék) – fűzték hozzá. 


Szilágyi Gábor, az üzletlánc ügyvezetője a közleményben elmondta, ha ajándékozóként valaki el akarja kerülni a kellemetlen meglepetést, megfelelő megoldás lehet az ajándékkártya. 
 

Címkék#ajándék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!