Nedűk

2022.03.04. 13:00

Nívós borversenyt tartottak a Somló lábánál

Tizenötödik alkalommal rendezte meg hétvégén Borbála-napi borversenyét a somlóvásárhelyi Borbála Borrend. A jó hangulatú eseménynek a Fazekas Pincészet borkóstoló terme adott otthont.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fazekas Anett borbírálatot végez Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A rendezvény elején Fazekas András, a pincészet tulajdonosa köszöntötte a jelen lévő nevezőket és bírálókat, majd pedig megköszönte, hogy hétvégéjük egy részét a somlói borok kóstolására, minősítésére áldozták. 

 

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, köszönetet és tiszteletet érdemelnek mindazon borászok és bírálók, akik közreműködésükkel és szakértelmükkel hozzájárultak a nívós verseny lebonyolításához. A kormánypárti politikus egyúttal sok sikert és eredményes munkát kívánva megnyitotta a tizenötödik Borbála Borverseny bírálatát. 

 

A borbírálat szabályainak ismertetése után a bírálók 54 nevezett somlói bortételt kóstoltak és minősítettek. A bírálatot követően két nagy arany, harminckét arany, tizenkilenc ezüst, valamint egy bronz minősítést osztottak ki az amatőr és profi bírálók közös értékelése alapján. Az idei esztendő Borbála-napi borversenyén Schnur Károly somlói borász furmintját, valamint Bodó Ágoston hárslevelű borát díjazták nagy arany minősítéssel. 

 

Címkék#bor#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!