Tisztségviselői mandátumok

2022.05.20. 07:08

Öt év elteltével pénteken ismét választások a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, mint köztestület, alapszabálya szerint öt évente megújítja tisztségviselőinek mandátumát, kamarai választásokat tart.

Szijártó János

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei elnöke, Sövényházi Balázs azt javasolja, mindenki éljen szavazati jogával

Forrás: Szijártó János / Veszprémi Napló

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a 2022. május 20-án esedékes agrárkamarai választásokon, az 5 évvel ezelőtti 248-ról közel másfélszeresére, 361-re növeli a szavazási központok számát a Kamara - tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei elnöke, Sövényházi Balázs.

Mint megtudtuk, Veszprém megyében a tagoknak 14 településen lesz lehetőségük, hogy szavazatukkal megerősítsék a NAK további munkáját, támogassák a számos feladatot ellátó köztestületet. A szavazáson a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag voksolhat az Országos Kamarai Választási Bizottság által nyilvántartásba vett megyei küldöttjelölti listákra. A NAK portálján elérhető a 2021. december 31-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e választóként részt venni a 2022. május 20-i megyei küldött választásokon. Tagjaink a választási jogosultságról korábban postai úton is választási értesítőt kaptak.

Május 20-án reggel 6 és este 19 óra között adhatják le voksukat azok, akik élni kívánnak választási jogukkal.

A Kamara a jövőben is az agrárium elkötelezettjeként kívánja segíteni tagjait, választott megyei küldötteinek szakmai irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!