Angyalalakok is feltűnnek a címkéken

2023.04.25. 13:00

Különleges, új arculatot és nevet kaptak a Veszprémi Érseki Pincészet borai

Új arculattal jelentkezik a Veszprémi Érseki Pincészet három borcsaládja. A Vesprim Infula, a Mandorla és az 1277 elnevezésű borcsaládokhoz tartozó borokat május közepétől bárki megkóstolhatja.

NApló

Új arculattal jelentkezik a Veszprémi Érseki Pincészet három borcsaládja Fotó: érseki pincészet

1277 – mostantól ezt a nevet viseli a Veszprémi Érseki Pincészet prémium borcsaládja. Az évszám fontos mérföldkő: az érsekség és jogelődje, a Veszprémi Püspökség 1277 óta, vagyis majdnem 750 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Idén boraik új nevet és címkéket kaptak, az üzletek polcaira három borcsaládba sorolva kerülnek majd. A pincészet fehér, rozé és vörös alapborait Vesprim Infula névre keresztelték. A borok címkéjén a Veszprémi Érseki Palota dísztermének festményein feltűnő puttók jelennek meg játékos, modern grafikai megoldással. 

A középkategóriás borcsalád a Mandorla elnevezést kapta, a kifejezés az egész alakot körülvevő, mandula formájú dicsfényt jelenti. Ebbe a kategóriába a fajtaborok tartoznak, például az olaszrizling, a rajnai rizling vagy a sauvignon blanc.

A prémium borcsaládhoz a pincészet főbb fajtáinak legkiválóbb tételei, például a rajnai rizling, a sauvignon blanc és a vörös cuvée tartozik – mondta Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza. 

Benesch Antal két éve vezeti a Veszprémi Érseki Pincészetet, borai azóta több elismerést is kaptak.  A 2022-es borokat a májusi veszprémi Gizella-napokon, illetve a különböző gasztro- és borfesztiválokon – például a Rozé, Rizling és Jazz Napokon vagy a veszprémi Gourmet Fesztiválon – is meg lehet majd kóstolni.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!