A szállókban van hely a nagyobb karácsonyi családi összejövetelekhez

2023.12.24. 18:00

Megtelnek a bakonyi hotelek ünnepekkor

Már karácsonykor, a két ünnep között is és szilveszterkor még inkább megtelnek a szállók. A Bakonyban is. Megváltoztak ünnepi szokásaink és ennek egy részét a turisztikai trendekben lehet jól megfigyelni. Az okok praktikusak. Idegenforgalmi szakember nyilatkozott lapunknak.

Rimányi Zita

A fatüzelésű kemence melletti étteremben jellemzően ilyenkor olyanok foglalnak asztalt nagyobb társaságoknak a hotel éttermében, akiknek nincs helyük ahhoz, hogy otthonukban vendégeljék meg hozzátartozóikat Fotó: Hotel Szarvaskút

– Az már régóta jellemző, hogy a szilvesztert sokan szállókban töltik, és a két ünnep közti időszakot is. Az utóbbi években a hotelek nyújtotta lehetőségek karácsonykor is népszerűek lettek – mondta el idegenforgalmi tapasztalatai alapján Répás Tibor, a zirci Hotel Szarvaskút ügyvezetője és hozzátette: erdőszéli szállodájukban csaknem telt ház lesz idén december 24-e és 26-a között. Az okok praktikusak tájékoztatása alapján. Ugyanis az egész éves hajtást, főleg az év utolsó hónapjára jellemző rohanást letudó családtagok ilyenkor már tényleg szeretteikre szeretnék energiájukat, figyelmüket fordítani, nem szeretnék, ha ettől elvonná őket a készülődésre fordított idő, a főzés, a díszítés, az egyéb hasonló tennivalók. 

Szakértőnk szerint az is gyakori, hogy az egymástól távolabb élő rokonság egyik tagjának sincs olyan lakása, ahol ilyenkor össze tudnának jönni, kényelmesen el tudnának férni. Így jó megoldást nyújthat egy hotel, amely ráadásul wellnessz-szolgáltatásokat kínál, kirándulásokat ajánl. A hotel melletti dámfarmon a szarvasokat kézből lehet etetni, és persze jókat tudnak közösen vacsorázni a családok. Közös karácsonyfadíszítésre hívják a náluk ünneplőket és a vadételek mellett ilyenkor más hagyományos karácsonyi fogásokat vesznek fel étlapjukra, halászlével készülnek és cukrászuk mutatós bejgliket sütött. A fatüzelésű kemence melletti étteremben jellemzően ilyenkor olyanok foglalnak asztalt nagyobb társaságoknak – nem csak szállóvendégek –, akiknek nincs helyük ahhoz, hogy otthonukban vendégeljék meg hozzátartozóikat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!