Ingatlanpiac

2024.01.22. 15:00

Veszprém vármegye különösen kedvelt a külföldiek körében

Évtizedek óta jellemző a külföldiek ingatlanvásárlása Magyarországon. Míg a határainkhoz közel eső településeken elsősorban a szomszédos országok állampolgárai, Veszprém vármegyében, azon belül kimondottan a Balaton környékén németek, hollandok és belgák is vásárolnak ingatlant.

Benkő Péter

– Míg korábban második (vidéki) otthon, nyaraló céljára vettek házakat a nyugat- és észak-európai országokból, addig ma már sokan életvitelszerűen Magyarországon tartózkodnak. Jellemző ez még a Somló hegyen is, ahol több holland család vásárolt házat hozzá tartozó szőlővel, gyümölcsössel – mondta el lapunknak Fehér Mónika ingatlanszakértő, értékbecslő.

A nyugatról érkező vásárlók többnyire a magyar tenger közelségét, a Balaton-felvidék helyeit és a Somló páratlan szépségét, a vidék nyugalmát, a sok helyen érintetlen, természetes környezetet emelik ki, amikor ingatlant keresnek. – A felsorolt szempontok miatt a szomszédos Vas megyében is vásároltak több ingatlant már németek, osztrákok, akik a nyugdíjukból nálunk magas életszínvonalat tudnak biztosítani maguknak – tette hozzá az ingatlanszakértő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!