megizzadunk és megázunk?

2020.07.01. 07:04

Kánikulával és zivatarokkal érkezik a július Veszprém megyébe

Szerdán késő délutántól előbb az Alpokalja térségében, majd később a Dunántúlon több helyen is számíthatunk zivatarokra, melyek között egy-egy hevesebb is lehet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt másod-, illetve elsőfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megyére az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szerdán sok napsütésre számíthatunk. Vastagabb felhők csak az esti órákban sodródhatnak fölénk annak jeleként, hogy a távolban zivatarok tevékenykednek. Csapadék csak az éjszaka második felében érkezhet. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet 31 Celsius-fok közelében tetőzik.

Csütörtökön hajnalban zivatarra ébredhetünk, napközben pedig többórás napsütés vár ránk, délután újabb zápor, zivatar esélyével. Általában gyenge marad a változó irányú szél, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a légmozgás ideiglenesen. A hőmérséklet reggel 20, délután 31 Celsius-fok körül valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!