Hétvégén Veszprém megyébe is megérkezhetnek a mínuszok

Pénteken eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet. Az ország északkeleti felén a déli óráktól már többórás napsütés várható. Délnyugaton azonban estig borongós marad az idő, itt még kisebb eső, szitálás előfordul. Az északkeleti szél megélénkül. 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet – írja országos előrejelzésében a Köpönyeg.

Forrás: pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint pénteken napközben vékonyodik, szakadozik felettünk a felhőzet, délután előbukkan a Nap. Mérsékelt északkeleti szél fúj, 13 Celsius-fok környékére emelkedik a hőmérséklet, este 9 Celsius-fokot mérhetünk.

Szombaton napos-felhős időszakok váltakoznak, csapadék nem lesz. Reggelre általában 3 Celsius-fok környékére hűl a levegő, de a széltől védett, fagyzugos helyeken negatív hőmérsékleti érték is előfordulhat. Gyenge marad az északkeleti szél, szombat délután 13, este 7 Celsius-fok várható.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, a déli óráktól hétfő reggelig ismét eső várható. A borongós, később csapadékos időnek megfelelően a napi maximum 10 Celsius-fok alatt alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!