Helyi időjárás

2022.09.10. 07:04

Újabb hidegfront csap le erős széllel Veszprém megyében szombaton

Szombaton reggel még többfelé lehet eső, zápor, zivatar, majd északkeletre korlátozódik a csapadék.

Délután északkeleten, illetve a nyugati határszélen lehetnek még záporesők, a középső területeken napsütés várható. Erős lesz az északnyugati szél. Hidegfronti hatás érvényesül. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet – írja a köpönyeg.hu.
 

Vasárnap
Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és délután már szórványosan alakulhatnak ki záporok. Erős marad a légmozgás. 23 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
Hétfő
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg az északkeleti tájakon lesz erősebben felhős az ég, és itt fordulnak elő záporok. Élénk lesz az északias szél. 24-25 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
Kedd és szerda
Sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel és gomolyfelhőkkel. Nem várható csapadék. A déli szél megélénkül. Egyelőre marad a késő nyárias, 24–26 fok körüli maximum.
 

 

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Készítette dr. Pukoli Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!