Áramszünet, javítás

2024.01.29. 14:08

A szél tépázta meg a közvilágítást a hétvégén a Bakonyban – hétfő estére lesz kész a javítás

A hétvégén Zirc nagy részén, főként a déli részén nem működött a közvilágítás és a környező falvakban is jelentkezett ez a probléma, például Dudaron, Bakonybélben. Ezt olvasóink jelezték nekünk, mi pedig megkérdeztük a szolgáltatót. Kiderült: a szél volt a ludas.

Rimányi Zita

A hétvégén Zircen nem mindenhol volt ilyen a közvilágítás

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az E.ON Hungária Zrt. tájékoztatása szerint péntek éjféltől szombat koraestig heves széllökések rázták meg a Bakony térségét és a viharos erejű szél több településen is meghibásodást okozott a közvilágításban. Közvilágítási szakaszhibák – tehát egymás melletti lámpákat érintő meghibásodások – keletkeztek Bakonybélben, Zircen és a Zirctől keletre eső településeken, melyek közül Dudar volt a leginkább érintett.

"Kollégáink a legtöbb közvilágítási hibát már a hétvége folyamán kijavították, a fennmaradó szakaszhibákat, köztük Bakonybélben, hétfő estére állítják helyre. Köszönjük az érintett települések lakóinak a türelmét és megértését a hibajavítás idején" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 
Egy hónappal ezelőtt a hó súlya alatt kidőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okozták a vezetékszakadásokat a Bakonyban. 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!