ütközés

2017.10.24. 14:38

Vonat elé hajtott egy autós Tapolcán

Eddig ismeretlen okból egy Suzuki típusú személygépkocsi a vonat elé hajtott Tapolca külterületén kedden délután.

Kovács Erika

Az ütközés következtében az autó vezetője könnyebben megsérült, közölte Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Információink szerint az autó vezetője egyedül utazott a járműben.

A Tapolca, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Szigliget vonalon közlekedő személyvonat elé hajtott az autós egy vasúti átjáróban, jól működő fénysorompónál. A helyszínelés ideje alatt a vonatközlekedés szünetelt, az érintett szakaszon utazóknak hosszabb menetidővel kell számolniuk, közölte Lőcsey Virág, a MÁV Zrt. sajtószóvivője.

A katasztrófavédelem információi szerint egy személyvonat és egy gépkocsi ütközött össze a Tapolca és Kisapáti közötti úton lévő vasúti átjáróban. A balesethez a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az autóból, majd átadták őt a mentőknek. Az elsődleges információk szerint a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!