börtönbe mehet?

2018.02.01. 09:19

Ellopta a szódapénzt, bántalmazott egy asszonyt

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy 55 éves férfival szemben, aki a falujában nyolc sértettet károsított meg azzal, hogy az ingatlanuk kapujára kiakasztott táskákból ellopta a szóda cseréjére szánt pénzt, majd egy esetben a lopást észlelő falubelijét a pénz megtartása érdekében bántalmazta, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a Balaton-közeli településen élő férfi 2016-ban és 2017-ben is több alkalommal eltulajdonította az ingatlanok kapujára, kerítésére kiakasztott táskákból, zacskókból a szódásüvegek cseréjére szánt, esetenként pár száz forintot.

2017. július 12-én, a kora reggeli órákban ilyen módon 300 forintra tett szert, azonban egy, a szomszédos kertben dolgozó asszony észrevette a lopást, és a vádlott után indult. A sértett megállította a férfit, és felszólította, hogy adja vissza, amit ellopott. A vádlott a felszólításnak nem tett eleget, mire az asszony megkérte, hogy pakolja ki a zsebeit. Amikor azonban a sértett a vádlott farzsebébe nyúlt, az a kutatást megelégelve hirtelen megfordult, megragadta sértett felkarját, és közepes erővel hátra lökte, hogy a pénzt megtartva távozhasson a helyszínről. 

 Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!