más gond nem volt vele

2018.02.12. 08:40

Ittasan, jogsi nélkül furikázott, és még egy körözött nő is ült a kocsiban

A veszprémi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a büntetőeljárást egy 23 éves berhidai férfival szemben.

Fotó: illusztráció

A Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2017. december 3-án éjszaka a megyeszékhely belvárosában felfigyeltek egy lassan és bizonytalanul közlekedő gépkocsira, melyet ellenőrzés alá vontak – olvasható a police.hu-n. Az intézkedés során megállapították, hogy a járművezető nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel eltiltás hatálya alatt állt, továbbá a négyszemélyes kisautóban összesen öt fő tartózkodott. A sofőrrel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, míg a gépkocsi utasainak ellenőrzésekor a járőrök megállapították, hogy egyiküknek – egy 21 éves nőnek – körözését rendelték el. A járművezetőt és az elfogatóparancs hatálya alatt álló utast a helyszínen elfogták és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, a férfit mintavétel, míg a nőt a körözést elrendelő Székesfehérvári Járásbíróság elé állítás céljából.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a berhidai lakossal szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indított nyomozást, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. A járművezetés eltiltás hatálya alatt és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult a férfival szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában