Pétfürdő

2018.03.04. 12:22

Akasztással fenyegette feleségét a férfi

Gyermekei előtt bántalmazta feleségét az a férfi, akit a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Mátételki András

Hét évi házasság után mind gyakoribbak voltak az összetűzések S. B. és felesége között. A házaspár anyagi természetű vitái veszekedésekbe torkollottak, többnyire a három kiskorú gyermekük füle hallatára. A 49 éves vádlott 2015 nyarától egyre durvábban viselkedett otthon, időnként a pohár fenekére nézett. Ilyenkor még élesebben vitázott a nejével, ami oda vezetett, hogy a korábban neki ajándékozott nyakláncot, gyűrűt, kávéfőzőt is visszakérte. Ilyet is mondott az asszonynak:„ Takarodj az ágyamból, mert azt én vettem!” Az év őszétől már nem adta haza a fizetését, a házaspár külön kasszán élt.

A gyerekek előtt lepatkányozta a nejét, sőt többször avval fenyegette meg, hogy amennyiben el meri hagyni a lakást, akkor felakasztja a diófára…

Felesége felszólította, amennyiben nem ad haza pénzt, költözzön el. Erre a férfi tenyérrel arcon vágta hitvesét, megtépte a haját, majd az ágyon karjainál fogva rángatta. Az emeleten tartózkodó gyerekek füle hallatára zajlott le a kiabálós, veszekedős jelenet.

Másfél hónappal később a feleség bejelentette, hogy elválik és elköltözik a vádlottól, aki erre ismét többször arcon csapta a nőt, majd megrugdosta a földön. Az akkor 12 és 10 éves fiúk leszaladtak az emeletről, s elrángatták a nevelőapjukat édesanyjuk közeléből, ezalatt lánytestvérük hangosan sírni kezdett. A feleségnél betelt a pohár, beadta a válópert, majd 2016 március elején Veszprémbe költözött. Egy héttel később, amikor az asszony Pétfürdőre ment a gyerekek iskolájába, összetalálkozott volt párjával, aki azt követelte, hogy a négy éves közös gyermeküket elviszi hétvégére magához. Ez az ötlet nem tetszett az asszonynak, mire volt férje úgy orrba verte, hogy beesett a kocsiba. A nő visszatámadt: paprikaspray-vel lefújta a vádlottat. Az egyik fiú felugrott az apja hátára, aki őt a földre lökte. A volt házastársak dulakodásának a közelben tartózkodók vetettek véget.

A Veszprémi Törvényszék jogerősen kiskorúak veszélyeztetésének bűntette és testi sértés vétsége miatt S. B.-t két évre felfüggesztett egy év börtönre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!