két év fogházra ítélték

2018.05.20. 08:00

Veszprémi mosodában pofozkodott egy hajléktalan nő

Egy már többször büntetett nő némi trükkel próbált kétszázezer forinthoz jutni úgy, hogy lekevert egy pofont az alkalmazottnak.

Mátételki András

A hajléktalan, de Veszprémhez kötődő B. Győzőné nem először állt bíróság előtt. Korábban csalásért, kifosztásért, sikkasztásért, kiskorú veszélyeztetéséért és lopás miatt ítélték el.

Legutóbbi bűncselekményét tavaly januárban követte el, amikor fiával beállított az egyik veszprémi mosodába. Kiabálva, becsmérlő szavakat használva követelte az alkalmazottól, hogy a ruháiban keletkezett károkat fizesse meg. Az indulatainak parancsolni nem tudó 49 éves vádlott dühében lesöpörte a pultról a törölközőket, iratokat, számológépet, majd, hogy ne tudjon a dolgozó segítséget hívni, magához vette az illető mobiltelefonját. „A főnökömre tartozik a kártérítés!” – próbálta csendesíteni a nőt az alkalmazott, akinek sikerült visszaszereznie a telefonját. Csakhogy ekkor kapott egy pofont, ami után segítségért kiáltott. Már többek jelenlétében kijelentette a vádlott, hogy az összemosott ruhákért 200 ezer forint kártérítést követel.

Az önbíráskodás kísérletét elkövető, rokkantnyugdíjas nőt a bíróság két év fogházra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!