112 tő kannabisz

2018.06.26. 09:20

Felsőörsön termesztett marihuánát, fegyházbüntetést kaphat

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves győri férfival szemben, aki 2017 nyarán kannabiszt termesztett Felsőörsön.

Kovács Erika, police.hu

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető 2017 tavaszán kábítószer termesztése céljából bérbe vett egy felsőörsi ingatlant, melynek tulajdonosa a férfi szándékáról nem tudott.

A vádlott júliusban kezdett marihuánát termeszteni az épület pincéjében, palántákat ültetett, a helyiség szellőzését ventilátorral biztosította, öntözőrendszert épített ki, lámpatesteket, fűtőventilátort szerelt be.

A férfi összesen 112 tő kannabiszt termesztett, amikor a nyomozó hatóság 2017. szeptember 8-án éjjel az ingatlan előtt igazoltatta, majd házkutatást tartott, melynek során a növényeket, valamint a termesztésükhöz használt berendezéseket lefoglalta.

2017. szeptember 8-án az felsőörsi ingatlan mellett a vádlott által használt győrszemerei és ménfőcsanaki ingatlanokban is házkutatást végeztek, s mindkét helyen kábítószer tartalmú növényi anyagokat foglaltak le, valamint a ménfőcsanaki lakásban kokaint tartalmazó fehér port is találtak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!