Egy budapesti lakos

2018.06.26. 07:00

Eltévedt egy férfi a Bakonyban

Egy eltévedt kirándulónak a zirci rendőrök segítettek a Bakonyban, tudtuk meg Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Santhosh Varghese

Egy budapesti lakos tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 23-án, szombaton nem sokkal 17 óra után, hogy eltévedt Csesznek környékén az erdőben. A Zirci Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, így a bajba jutott leírta a környéket, ahol tartózkodott, illetve ahol túrázásakor járt.

A helyszínhez érkező járőrök a szolgálati autóval elindultak a turistaútvonal irányába, és a jármű hangjelzésével próbálták a kirándulót a helyes útra visszairányítani. A bejelentés után egy óra múlva a rendőrök egy ösvényen megtalálták az eltévedt férfit. A rendőröknek elmondta, hogy kilenc óra körül indult el Cseszneken a vár alatt lévő turistaútvonalon barangolni, de eltévedt. Az illető nem sérült meg, így a Zirci Rendőrőrs munkatársai a túrázót a Cseszneken parkoló gépkocsijához vitték, ahonnan hazaindult.

Aradi Virág kiemelte, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a túrázók biztonsága érdekében javasolja, hogy aki kirándulni megy, indulás előtt mindig töltse fel a mobiltelefonját és használjon térképes alkalmazásokat! Tájékozódjon előre a tervezett útvonalról, és úgy túrázzon, hogy még sötétedés előtt kényelmesen célhoz érjen.

Bizonytalan, vagy ismeretlen helyről menjen vissza a lakott területre, vagy csatlakozzon más túrázó csoporthoz. A Bakonyban több helyen magas, akár 1,5 méter az aljnövényzet a kiránduló útvonalon is, ezért ha elvesztette a turistajelet, forduljon vissza a legutolsó jelzésig. Ha eltévedt, maradjon ott és hívjon segítséget.

– Az is nagyon fontos, hogy őrizze meg a nyugalmát, és gondolja végig, honnan indult, hol találkozott emberekkel! – tanácsolta a rendőrségi sajtós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!