rendőrség

2018.08.14. 14:00

Több megyében is lecsaptak a csajági és a balatonfűzfői temetői tolvajok

Elfogták azt a két székesfehérvári férfit a balatonalmádi és a móri rendőrök, akik Veszprém és a környező megyék temetőiből mécsestartókat, vázákat vittek el – mondta Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Két bejelentés érkezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába május elején, hogy a csajági és a balatonfűzfői temetőből ismeretlen tettesek mécses- és virágtartókat loptak. A nyomozás során kiderült, hogy Fejér, illetve Somogy megyében is követtek már el hasonló bűncselekményeket.

A balatonalmádi nyomozók a Móri Rendőrkapitányság munkatársaival együtt azonosították, majd Székesfehérváron elfogták a két férfit, akik több százezer forint értékben a síremlékekről dísztárgyakat loptak. A 47 éves férfit és 51 éves társát többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Ellenük az almádi rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!