munkahelyi baleset

2018.10.25. 07:00

Életveszélyesen megsérült egy férfi Tihanyban (frissítve)

Mentőhelikopter érkezett Tihanyba szerdán délelőtt egy munkahelyi baleset sérültjéhez, értesültünk egy olvasónktól.

Kovács Erika

Fotó: Steve Balogh Photography

Frissítve: Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa csütörtökön délután érdeklődésünkre azt mondta, a férfi továbbra is életveszélyes állapotban van.

Erről írtunk korábban:

Olvasónk úgy tudja, a tihanyi iskolai sportcsarnok építésénél történt a súlyos baleset.

Fotó: Steve Balogh Photography

A történtekről megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ).

- Életveszélyesen megsérült férfit szállítottak kórházba a mentők szerdán délelőtt Tihanyból a helyszíni ellátás után – tudtuk meg Bodnár Szandrától, az OMSZ kommunikációs munkatársától.

Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az esetről elmondta, a tornaterem oldalfalát rakták a dolgozók négyszer hat méteres betontömbökkel egy állványzatról, amikor az erős szél a falat megfújta, rádöntötte az állványzatra, ahol a 30 év körüli férfi tartózkodott. A helyszínre a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kihúzós létrával felmentek az állványra, ahová felvitték a mentősök hordágyát is. Mentőkötelek segítségével leeresztették a sérültet, akit súlyos, életveszélyes állapotban adtak át a mentősöknek.

Fotó: olvasó

Információink szerint a férfit újra kellett éleszteni, majd a győri kórházba szállították.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal közölte, a munkabaleset körülményeit a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal munkavédelmi és munkaügyi osztálya vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!