Édes élet a lányok pénzén

2018.11.06. 14:00

Milliókat kapott prostituáltként dolgozó barátnőitől egy pápai férfi

Meglehetősen magas életszínvonalon élt az a férfi, akit prostituált barátnői rendszeresen több százezer forinttal támogattak. A vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett az egyik nő pénzét vissza kell adnia.

Mátételki András

Fotó: Illusztráció

Garázdaság miatt állt már bíróság előtt a 46 éves H. József, akinek 2009 végén élettársa lett S. K. (a sértett nevét megváltoztattuk – MA). A fiatal nő 2012 júliusáig prostituáltként dolgozott Ausztriában, ahol havonta négyezer eurót keresett. Két és fél év alatt jelentős összegre tett szert, amiből rendszeresen adott a vádlottnak. A következő években a lány Svájcba tette át székhelyét, ahol havonta három hetet töltött, majd két hetet Pápán pihent barátjánál, aki házasságot ígért neki. Azért is adott neki az évek során több millió forintot, hogy megalapozzák közös életüket. A sértett nem tudott arról, hogy kedvese kettős életet élt: vele párhuzamosan volt egy másik élettársa is. A svájci munka alatt évente közel 30 ezer svájci frankot keresett örömlányként. Ebben az időszakban csaknem 700 ezer forintot adott barátja Audi A8-asának javításaira.

H. József 2012-től 2015 januárjáig több gépkocsit vásárolt barátnője pénzéből is. Így került a vádlott lányának a nevére egy BMW, egy Mercedes és egy VW. Magának vett egy Isuzut és Cherokee-t.

Mivel dőlt a vádlotthoz a pénz, a vádbeli időszak alatt vett egy 67 centiméter hosszú, 748 ezer forintot érő arany nyakláncot, 389 ezerért egy női karkötőt, 392 ezerért egy női karperecet és még más arany ékszereket, amelyek összesen 1,7 millió forintot értek. (A nagy értékű arany nyakláncot a férfi lakásán foglalták le a nyomozók, valamint megtalálták az ékszerek zálogjegyeit, így sikerült visszaszerezni valamennyi leadott értéket az üzletből.)

A vádlott nemcsak megélhetésükre kért sok pénzt S. K.-tól, hanem azzal a mesével áltatta, hogy autómosót szeretne építeni, valamint presszót nyitni. A becsapott lány Svájcból sokszor utalt át a vádlott bankszámlájára több százezer forintnak megfelelő valutát.

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy 2010 elejétől négy éven át a legkülönbözőbb mesékkel pénzt kérő férfi legalább 3,9 milliós kárt okozott a lánynak, aki a tárgyaláson kijelentette: 20 milliós kár megtérítését igényli polgári jogi úton.

Az ügyben szerepel egy másik prostituált is, aki Németországban dolgozott, s egy éven át szintén jelentős summát adott át H. Józsefnek.

Ő nyolcmillió forint kártérítésre tart igényt, amit majd polgári peres úton hajthat be a férfin.

A bíróság rögzítette: a vádlott 2010 és 2015 között illegális jövedelemre tett szert lótartásból, fenyőfa-, koszorú- és dinnyeárusításból, valamint kutyatenyésztésből. A Pápai Járásbíróság kitartottság bűntette miatt az őstermelőként is dolgozó H. Józsefet két és fél évre felfüggesztett, egy év négy hónap börtönre ítélte, s 225 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. A bíróság kötelezte a férfit, hogy S. K.-nak fizesse meg a mintegy 2,1 milliós kárát, s a 75 ezer forintos bűnügyi költséget.

A másik lány káráról polgári bíróság dönt majd, mert a büntetőperben nem lehetett pontosan meghatározni, hogy mennyi pénzt adott a vádlottnak.

A törvényszéken jogerőssé vált a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!