a hidat akarta kikerülni

2019.01.02. 16:00

Megrongálta a balatonfőkajári reptér kifutópályáját a kocsijával

Vádat emelt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a légi közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt egy 43 éves férfival szemben, aki kisteherautójával a balatonfőkajári reptér füves futópályájára hajtott.

Kovács Erika

bíró ill

A talajt megrongálta, ezzel veszélyeztette a kisrepülők biztonságos fel- és leszállását, tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivőtől.

A vádirat szerint a férfi 2017 decemberében egy vadászat vezetőjeként, kisteherautójával tartott a vadászterületre, amikor egy 500 méteres vízelvezető árok hídján kellett volna áthajtania. A híd az esőzések miatt felázott, és az illető attól tartott, hogy autója alatt beszakad, ezért az árkot megkerülte, miközben a kerülőútról tudta, a helyi repülőtérhez tartozik. A repülőtéren többször ráhajtott a futópálya füves területére, ami ettől jelentősen megrongálódott, így az a fel- és leszálló kisrepülők biztonságos közlekedését, ezzel az utasok életét veszélyeztette. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével az illetőt bocsássa próbára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!