szomorú vasárnap veszprém megyében

2019.02.11. 17:04

Kerítésnek rohant autó utasait és kútba esett kutyákat is mentettek a tűzoltók

Szomorúnak nevezhetjük, de nyugodtnak biztosan nem a mögöttünk lévő vasárnapot – szinte egész nap vonultak megyénk tűzoltói.

Fotó: rendőrség

Február 10-én, vasárnap hajnalban Iszkázon, a Kossuth utcában gyulladt ki egy családi házzal egybeépített melléképület – így kezdődik a katasztrófavédelem vasárnapi krónikája. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméteres építmény, amelyben baromfit, szerszámokat és kisgépeket tartottak. Az ingatlan teteje megsemmisült, de a családi házra nem terjedt át a tűz. Az ajkai és a pápai hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat. Az egységek huszonhat baromfit kihoztak az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hajnali fél négykor Veszprém Pajta utcájába vonultak a veszprémi hivatásos tűzoltók, ahol egy személygépkocsi kerítésnek ütközött. Az autóban öt személy utazott, akik közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A police.hu információi szerint így történt a baleset: 2 óra 58 perckor Veszprém belvárosában, a Pajta utcában haladt egy 26 éves férfi Chevrolet típusú személyautóval. Közlekedése során a Pajta utca végén található kereszteződéshez érve a fékezése ellenére nem tudott megállni az úton a gépkocsival, és átcsúszva az Aranyoskút utca úttestén egy ház előtt lévő kerítésnek ütközött. A sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai

Fotó: rendőrség

A pápai hivatásos tűzoltók vonultak vasárnap délelőtt Bakonyszentivánra, a Rákóczi utcába, ahol két kutya kútba esett. A pórul járt állatokat dugólétra és mentőkötél segítségével szabadította ki szorult helyzetükből a pápai egység.

Szintén vasárnap pár perccel este 10 óra után Somlóvásárhely Rákóczi utcájában egy 80 m2-es családi ház beépített tornácán keletkezett tűz. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az ajkai hivatásos és a somlóvásárhelyi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek a tűzoltási munkák során egy darab propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből sértetlenül. A tűzeset következtében az épület lakhatatlanná vált, három felnőttet és három gyermeket rokonoknál helyeztek el.

Az ajkai hivatásos tűzoltók este tíz óra után vonultak Bakonypölöskére, ahol az Ady utca végén égett avar és száraz fű mintegy száz négyzetméteren. Az egység lángokat gyorsbeavatkozó segítségével fékezte meg.

Szintén vasárnap éjszaka Nyárádon, a Szabadság utcában égett egy különálló, ötven négyzetméteres fa tárolóépület. A pápai hivatásos tűzoltók a közművek kiszakaszolását követően három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Nyárádon a Szabadság utcában égett egy fa tárolóépület Fotó: Pápai HTP

A tűz keletkezési okainak feltárására a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!