Hét ember halt meg a balesetben

2019.03.13. 18:59

Gyászba borult a Bakonyalja: gyűjtést indítanak a mezőörsi áldozatok családjainak

A 81-es úton mécsesek és megégett fű emlékeztet a vasárnapi, mezőörsi tragédiára, amelyben heten vesztették életüket.

Mécsesek és virágok a tragédia helyszínén (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

A hét halálos áldozatot követelő szörnyű baleset helyszínén hétfőn már csak a hatalmas területen leégett fű és az áldozatok emlékére elhelyezett mécsesek és virágok emlékeztettek a szörnyű tragédiára. A kemma.hu információi szerint, több bakonyaljai település is gyászolja az elhunytakat.

Sinkovicz Zoltánt, Kisbér polgármesterét is megdöbbentette a tragédia. Érdeklődésünkre elmondta, hogy mélyen együtt érez az elhunytak hozzátartozóival. Az önkormányzat vezetőivel már hétfő délelőtt megbeszélte, hogy a három kiskorú gyermekkel egyedül maradt özvegynek százezer forintnyi gyorssegélyt folyósítanak, azt pedig később döntik el, hogy kit, s milyen támogatásban tudnak majd részesíteni.

Mécsesek és virágok a tragédia helyszínén (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Hasonló humánus cselekedeten gondolkodnak Réde választottjai is, mert az Opel utasa az ő községükben lakott édesanyjával és öccsével együtt, bár korábban Bakonyszombathelyen éltek. Azt már Beke Gyöngyitől, Császár polgármesterétől tudtuk meg, hogy a fiatal lányt fuvarozó férfi hosszú időn keresztül az ő falujukban lakott, de néhány évvel ezelőtt máshova költözött. Információink szerint Győrben volt a bejelentett lakása, de gyakorlatilag Kisbéren tartózkodott.

Gyűjtés indult

A tragédiában érintett családok számára nyitottak egy számlaszámot a K&H Banknál, pénzadományokat így a 10402032-86766776-88691005 számlaszámra lehet befizetni.

 

„Bennégett a húgom és családja az autóban” – Megszólalt az egyik áldozat Veszprém megyei rokona

Felfoghatatlan tragédia, ami történt: fiatal húgom és sógorom, valamint a kilenc éves unokaöcsém is meghalt a szörnyű balesetben, valamennyien bennégtek az autóban!- Ezt mondta összetörten az egyik áldozat Veszprém megyei testvére.

Beszélt arról is, hogy vasárnap a család egy rokonnal és egy ismerőssel a győri kórházból tartott hazafelé Kisbérre, ahol testvére betegsége miatt ellenőrzésen jártak. A kilenc éves kisfiú nagyon ragaszkodott szüleihez, sosem hagyták magára, ezúttal is velük ment. Tovább >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!