tízmilliós verdák után nyomoztak

2019.04.15. 10:28

Autótolvajokat kapcsoltak le, jutalmat kaptak a füredi rendőrök

Jutalomban részesítette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője a Balatonfüredi Rendőrkapitányság két munkatársát egy lopás miatt indult büntetőügyben nyújtott kiemelkedő munkájukért.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Mint korábban megírtuk, lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság T. Gyula 49 éves és F. Ferenc 50 éves budapesti férfi ellen, akik március 12-én hajnalban Alsóörsről, majd április 8-án reggel Badacsonytomajról egyenként több mint 10 millió forintnál is értékesebb személyautót loptak el.

Az elkövetőket összehangolt akcióval a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság és a Tapolcai Rendőrkapitányság közreműködésével egy budapesti házban, április 8-án, amint éppen a Badacsonytomajról ellopott autó szétbontásán dolgoztak.

A két férfit a rendőrök előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, amikor garázsokból, és más fővárosi épületből korábbi bűncselekmények elkövetéséből származó járműalkatrészeket, többek között a március 12-én ellopott gépkocsi darabjait találták meg, amit lefoglaltak.

A balatonfüredi rendőrségen indítványozták a két férfi letartóztatását, amit a bíróság április 11-én elrendelt.

Fotók: rendőrség

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője 2019. április 12-én a felderítés és a realizálás során végzett kiemelkedő munkája alapján Szatmári György rendőr századost, fővizsgálót és Szokoli Sándor rendőr főhadnagyot, főnyomozót, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársait elismerésben részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!