bántalmazás

2019.08.23. 10:19

Beismerő vallomást tett a lakótársát halálra verő balatonfűzfői férfi

Megdöbbent Balatonfűzfő lakossága amiatt, hogy a gyanú szerint egy férfi bántalmazás miatt halt meg csütörtökön, tudtuk meg Marton Béla polgármestertől, illetve az emberektől.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Friss információk:

A bíróság is elrendelte a gyanúsított letartóztatását, közölte a Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Erről írtunk korábban:

Indítványozta a férfi letartóztatását az ügyészség, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

- Mérhetetlenül megdöbbentett a haláleset, mondta el Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere. Hozzátette, náluk ilyen tragédia még nem történt, nagyon sajnálják az elhunytat, mélyen megrázták a települést a történtek, mindenki erről beszél. A polgármester ismerte az elhunytat, aki rossz egészségi állapota miatt nem tudott dolgozni, segélyre szorult. A gyanúsított alkalmi munkákból élt, a két fűzfői férfi élete még korábban, minden tekintetben kisiklott. Az önkormányzatnál segítették őket, amikor hozzájuk fordultak. A polgármester az eset után azonnal értesítette az elhunyt Budapesten élő testvérét.

Információnk szerint a gyanúsítottnak korábban is voltak agresszív cselekedetei, a párját és korábbi lakótársát is bántalmazta. Úgy tudjuk, maga a gyanúsított mondta el szomszédjának, hogy lakótársa rosszul van, aki kihívta a mentőket.

Beismerte tettét

Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, a rendőrség kihallgatta a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

Az udvaron találták meg az áldozatot

Az esetről korábban megírtuk, augusztus 22-én, 15 óra körül bejelentés alapján vonultak ki a rendőrök egy balatonfűzfői családi házhoz, mert az ingatlan udvarán holtan találtak valakit. A rendőrségi eljáráson, és a szakértői vizsgálatok alapján megalapozott a gyanúja annak, hogy az 54 éves férfi halálát bántalmazás okozta. A feltételezett elkövetőt, egy 48 éves helyi lakost a rendőrök elfogták, majd előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A tragédiáról csütörtökön számoltunk be:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!